Wat vertelt de emotie boos ons?

Gepubliceerd op 12 november 2024 om 13:34

De emotie boos, we ervaren hem allemaal. Het wilt niet zo gaan zoals je je had bedacht. En ineens ben je het zat. BAM! Je schiet uit je slof. Achteraf heb je er spijt van of vind je misschien dat je gewoon gelijk hebt. Boos is een emotie die ook nog niet altijd begrepen wordt. Wanneer wordt je boos? Is dat vrij snel of is daar al een opstapeling aan vooraf gegaan?  

Met de workshop op reis in de wereld van emoties ga ik graag met de kinderen aan de slag over emoties. En ook de emotie boos komt daarin ter sprake. Kinderen snappen vaak nog niet goed waarom ze boos worden of weten het juist maar al te goed. In de boosheid kan een kind ook vervelende dingen laten zien als het niet gehoord wordt, dit kan zich uiten in zich af zetten, slaan, schoppen en misschien zelfs bijten. Want HALLO er is iets aan de hand HOOR JE MIJ??? HELP!!!

HELP IK VOEL ZOVEEL !!!!!

Wist je dat hoog gevoelige kinderen/mensen soms gewoon echt even genoeg hebben gehad en dat de emotie boos dan vaak net wat sneller komt en vaak wordt opgevolgd door een lading verdriet/tranen? Ze ervaren deze emotie nog intenser. Ze schieten vaak ook van de ene emotie door naar de andere. Zo zit het kind bijvoorbeeld rustig te spelen met iemand en ineens wordt het boos. Je hebt geen idee waarom? Herken jij gevoeligheid bij jezelf of bij je kind(eren) dan zou de introductie workshop SOS hooggevoelige kinderen en emoties misschien een goede tip zijn.

De eerst volgende introductie workshop staat gepland op: 16 JANUARI 2025

Zie ik je op 16 Januari in Groessen?

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.